El Consell Nacional extraordinari del PSC ha aprovat aquest matí per unanimitat que Meritxell Batet sigui la cap de llista a les eleccions generals per Barcelona. Al llarg del matí també votaran el programa electoral i la resta de la candidatura que es va tancar ahir a la nit, amb la principal novetat de l'independent Manuel Cruz -filòsof i president de Federalistes d'Esquerra- com a número dos.

En el seu discurs davant els consellers nacionals del partit, Batet ha donat les gràcies a Iceta per la seva "aportació"; a Carme Chacón per la seva "confiança" i la "feina que ha fet i seguirà fent"; al que va ser número dos en el 20D, Germán Rodríguez, per la seva "excel·lent feina" al Congrés; i a Cruz pel seu "pas valent" per "acceptar aquest repte en un temps de descrèdit de la política". Rodríguez finalment no formarà part de les llistes, com tampoc ho farà Pere Navarro, tot i que els socialistes del Vallès Oest l'havien proposat per a la candidatura.

Batet considera que "Catalunya necessita un PSC fort que impulsi un canvi polític a Espanya". "Som la millor opció per a Catalunya. Perquè defensem els drets socials, llibertats i igualtat. Perquè representem el catalanisme valent i compromès, amb l'objectiu de renovar Espanya. I perquè oferim un projecte per reformar Espanya que es resumeix en una paraula: federalisme".

Segons la socialista, en aquestes eleccions la "decisió" serà "qui és el president, si Pedro Sánchez o Mariano Rajoy". En aquest sentit, Batet ha reivindicat l'"orgull" de ser socialista, una "esquerra que no dóna lliçons morals" i un partit que "no s'ha creat en una empresa de comunicació ni en un departament d'universitat".