El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, vol abolir la prostitució a la ciutat i multar els consumidors de sexe. El candidat s’ha compromès que Barcelona sigui una ciutat “lliure d’explotació sexual, de prostitució” i que sigui “abolicionista”. Per tot plegat, garanteix que elaborarà una ordenança específica en aquest assumpte posant el focus en qui genera la demanda, els consumidors de sexe: “Parlant en plata, els puters”, ha puntualitzat.

Així, vol sancionar “qui normalitza l’explotació sexual”. A més, ha criticat la poca contundència de l’alcaldessa, Ada Colau, i ha lamentat que en el darrer any només s’han posat quatre multes. Collboni ho ha anunciat en un acte de campanya a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, en què ha desgranat algunes mesures “per a una Barcelona feminista”, acompanyat de la ministra Meritxell Batet.

Per la seva banda, la ministra de Política Territorial, Mertixell Batet, ha reclamat aquest diumenge que el Parlament voti el secretari primer del PSC, Miquel Iceta, com a senador perquè després pugui presidir el Senat, i ha carregat contra ERC i Cs, als quals ha acusat de fer "la mateixa pinça de sempre" en contra del diàleg i la cerca de solucions.

En un acte de campanya del PSC de Barcelona, ha lamentat que aquests dos partits "trenquen radicalment el mínim sentit institucional" al no garantir els vots a Iceta, i ha recordat que ERC i Cs van votar a favor dels seus respectius candidats a senadors per designació autonòmica l'última vegada que es van votar al Parlament.

D'aquesta manera, Batet ha exigit al conjunt dels partits catalans, i especialment a ERC i a Cs, que abandonin l'actitud de "xantatge i mercadeig" que han exhibit fins ara i permetin que Iceta sigui senador i president del Senat, cosa que per a la ministra seria una excel·lent notícia i una expressió de pluralisme i democràcia.