"La democràcia no està garantida, els drets i llibertats no estan garantits". Aquest ha estat l'avís que ha llançat la ministra Meritxell Batet en Consell Nacional del PSC d'aquest dilluns que ha ratificat la llista que ella mateixa encapçalarà per les eleccions generals del 28 d'abril. Sobre aquest aspecte ha afegit que "els tenim [els drets] en tant que hi ha una Constitució que els reconeix. El 8-M vam posar de manifest que hem avançat, però que queda molt per fer i no farem ni una passa enrera".

Batet ha fet assenyalat d'aquesta forma una "involució" de la "dreta", en referència a la irrupció de Vox i el gir a la dreta del PP i Cs per tal de liderar aquest espai electoral. "La tria entre progrés i involució també afecta a catalans i catalanes", ha insistit.

En aquest sentit, l'actual ministra de Política Territorial i Funció Pública ha informat que la seva formació farà una "campanya contra la resignació". "Sabem que podem combatre les injustícies socials. Les conquestes socials en aquest país han estat assolides per governs socialistes", ha afegit.

En un intent de posicionar-se fora del que s'ha anomenat política de blocs entre l'independentisme i l'unionisme, Batet ha dit que aposten pel diàleg, "i no per la confrontació". "El diàleg és l'eina de la política i només a través d'ell és possible resoldre els problemes de la ciutadania", ha conclòs.

Les llistes

En la llista de Batet pel 28-A apareix com a número dos el secretari d'Estat per a Avanç Digital, Francisco Polo, que segueixen Mercè PareaJosé Zaragoza i Lidia Ginart, que repeteixen en la llista com a diputats del Congrés.

Per la circumscripció de Girona, el candidat escollit és Marc Lamuà i li acompanya de dos la independent Blanca Cercas; per Lleida, en la llista que capitaneja Montse Domínguez, els socialistes situen Silveri Caro i Lorena González; i per Tarragona, juntament amb Joan Ruiz, aniran Sandra Guaita i Dolors Bel.

Finalment, el que fos número dos de la candidatura de Meritxell Batet en les passades eleccions, Manuel Cruz, encapçala la llista del PSC al Senat per Barcelona, juntament amb Morgana Mabel Vargas, i Javier Fernández; mentre que en Girona presenten a l'independent Ferran Camas Roda; per Lleida a Víctor Orrit; i per Tarragona a Santiago Castellà.

El Consell Nacional dels socialistes catalans també han ratificat la llista a les europees que encapçala Javi López, que segueixen Laura Ballarín, Alejandro Colldefors i Judith Riera.