Les Corts ja estan constituïdes i avancen ràpidament els tràmits per arribar a la investidura. En l'audiència que han mantingut aquest dimecres al matí, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha entregat al rei Felip VI la llista dels 19 partits que participaran de la ronda de consultes. Un cop més, ERC i EH Bildu no assistiran al Palau de la Zarzuela, una llista d'absències a la qual ara s'hi suma la CUP. En aquesta ronda hi participen representants de tots els partits que han obtingut representació, ja sigui en solitari o en el marc d'una coalició.

Que hi hagi investidura i govern abans de Nadal és “complicat” i “molt ajustat”. Així ho ha admès la mateixa presidenta reelegida del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, aquest dimecres al matí abans de ser rebuda pel Rei en audiència. No obstant això, la dirigent socialista catalana ha reclamat que la legislatura pugui posar-se en marxa com abans millor, amb tots els suports ben lligats.

19 partits

A la ronda de consultes del monarca hi aniran Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Santiago Abascal (Vox), Pablo Iglesias (Podem), Inés Arrimadas (Cs), Laura Borràs (JxCat), Jaume Asens (En Comú Podem), Aitor Esteban (PNB), Alberto Garzón (IU), Íñigo Errejón (Más País-Equo), Yolanda Díaz (Galícia En Comú), Ana Oramas (Coalició Canària), Pedro Quevedo (Nueva Canarias), Javier Esparza (UPN), Joan Baldoví (Compromís), Néstor Rego (BNG), José María Mazón (PRC), Tomás Guitarte (Teruel Existe) i Isidro Martínez (Fòrum de Ciutadans).