La cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha acusat els comuns de ser "el vot útil dels independentistes", als quals ha responsabilitzat d'haver "tombat" els pressupostos del Govern espanyol i, per extensió, la presidència de Pedro Sánchez. "Els comuns han triat ser el vot útil dels independentistes, per això hem d'anar tots a votar el 28 d'abril Pedro Sánchez si volem tenir un govern d'esquerres i per la justícia social", ha assegurat aquest dimarts en un míting a Sant Joan Despí.

En un dels actes més concorreguts de la campanya del PSC, que ha congregat prop de mig miler de persones, la ministra ha reivindicat que els socialistes són els únics que poden garantir un govern que "avanci" després de les eleccions del 28 d'abril, ja que els altres partits han optat per camins que van en una altra direcció.

A més, la candidata ho ha descrit així: "el PP ha triat abraçar-se a l'extrema dreta; Cs ha triat abraçar-se al PP i a l'extrema dreta; JxCat ha triat bloquejar les polítiques d'esquerres; ERC va decidir tombar el Govern de Pedro Sánchez, i els comuns han triat ser el vot útil dels independentistes".

Davant d'aquest escenari, la candidata socialista ha cridat a la mobilització el 28-A i ha reclamat als assistents que obviïn els sondejos, que pronostiquen una victòria àmplia de Pedro Sánchez i uns bons resultats del PSC a Catalunya: "Les enquestes són dades i dades, i jo vull vots i vots", ha subratllat. A Batet l'han precedit a l'escenari els números quatre, nou i 24 de la seva candidatura, José Zaragoza, Sonia Guerra i Marc Cabañas, i l'alcalde de Sant Joan Despí i primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda.