Que hi hagi investidura i govern abans de Nadal és “complicat” i “molt ajustat”. Així ho ha admès la presidenta reelegida del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, aquest dimecres al matí abans de ser rebuda pel Rei en audiència. No obstant això, la dirigent socialista catalana ha reclamat que la legislatura pugui posar-se en marxa com abans millor, amb tots els suports ben lligats.

En una entrevista a la Cadena SER, Meritxell Batet ha assegurat que “abans de Nadal seria l’ideal”, però que li sembla “molt ajustat”. “No és impossible, però haurien d’encaixar moltes coses que no sé si encaixen”, ha assenyalat. En tot cas, ha defensat que s’intenti “amb rapidesa” abans de les festes nadalenques. “Hauríem de substanciar aquest debat com més aviat millor i seria bo que fos amb els vots assegurats”, ha insistit.

Preguntada sobre si defensa cordons sanitaris, la presidenta de la cambra baixa ha assegurat que "en general, no", tot i que ha matisat que amb algunes formacions que qüestionen valors democràtics cal tenir-hi una "relació diferent".

Després de constituir-se aquest dimarts les Corts espanyoles, la presidenta del Congrés i la del Senat aniran aquest dimecres al matí al Palau de la Zarzuela per ser rebudes en audiència per Felip VI. És la fase prèvia a la ronda de consultes del monarca amb els partits per a la sessió d’investidura.