La ministra de Política Territorial espanyola, Meritxell Batet, ha estat proclamada com a candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril, en un consell nacional dels socialistes catalans que ha ratificat els caps de llista de les quatre circumscripcions catalanes.

Després de la proclamació, Batet ha entrat en campanya reclamant la fi de "la política de blocs i trinxeres que fracturen Catalunya". A més, ha assegurat que es posa "al servei de l'interès general" per recuperar el compromís i la responsabilitat en la política, i que la voluntat de la seva candidatura és "il·luminar la societat espanyola", que, segons la ministra, està esperant Catalunya.

Batet ha rebut avui el suport del ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un consell nacional a la seu central del PSC amb presència dels principals dirigents i alcaldes del partit.

Batet repetirà, doncs, com a candidata socialista per Barcelona després de rebre 155 vots favorables dels 156 emesos -amb un sol vot en blanc-, fet que suposa un 99,4 per cent de suport en el vot secret en urna dels consellers nacionals.

Marc Lamuà, per la seva banda, serà cap de llista del PSC per Girona amb 152 vots a favor de 154 emesos -dos en blanc-, un 98,7 per cent de suport, i Joan Ruiz encapçalarà la llista per Tarragona, amb 149 vots favorables de 156 emesos -set en blanc-, un 95,5 per cent de suport. Finalment, Montse Mínguez ha sumat 151 vots a favor de 155 emesos -4 en blanc-, un 97,4 per cent de suport, per ser candidata per Lleida.