A tres dies per la Comissió Bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat, els dos executius van posant sobre la taula les seves posicions respecte com resoldre el conflicte. En aquest context, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegura que els catalans "han de votar un acord polític" per resoldre el problema territorial.

Així ho ha assegurat aquest diumenge en una entrevista publicada a La Vanguardia, on considera que cal l'executiu de Sánchez s'ha fixat com a objectiu polític "aconseguir un consens ampli que representi al 80% o al 100% de la voluntat de la societat", que se sotmetria després a votació. Ara bé, ha deixat clar que seria un acord que deixaria fora el referèndum d'autodeterminació perquè assegura que la Constitució no ho permet. 

Tot i això, la ministra catalana assegura que no espera que de la bilateral en surti cap acord concret. En aquest sentit, ha assumit que aquesta primera trobada servirà com una "primera presa de contacte després de set anys de refredament i distanciament" i espera que serveixi per tancar acords en futures comissions bilaterals.

"Una votació dins el marc de la llei"

També la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha assegurat que proposaran "una votació dins el marc de la llei". "El primer que hem de fer per fer els deures és generar consensos a casa nostra que puguin ser recolzats per dos terços del Parlament", ha defensat en una entrevista al Via Lliure de Rac 1.