La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, encara no han tancat el guió de la reunió que han de celebrar dilluns vinent el president, Quim Torra, i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. De fet, la ministra ha transmès aquesta tarda a Artadi que el realment rellevant d'aquesta cita és que es pugui celebrar. "Cal reprendre la interlocució política", argumenten fonts del Govern.

Batet va demanar a Artadi que fos la Generalitat qui avancés un guió dels temes que es plantegen abordar a la reunió i la consellera de Presidència va enviar a Madrid la passada setmana una proposta centrada en la situació catalana, la petició del referèndum i el debat sobre l'autodeterminació, però també sobre la necessitat d'eliminar el franquisme de la vida política i de l'espai social de l'Estat espanyol.

No hi ha hagut resposta al guió, tot i que aquest matí, la ministra ha assegurat al Congrés que Torra podrà plantejar durant la trobada els temes que vulgui, però que l'obligació del Govern espanyol és defensar la Constitució.

La ministra i la consellera tenien previst fer una videoconferència aquesta tarda. No ha estat possible finalment, i ho han substituït per una conversa telefònica. Artadi ha aprofitat per parlar amb la ministre el trajecte des de Barcelona a la presó de Figueres on ha anat a visitar la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa. 

Durant la conversa, la ministra li hauria traslladat, segons fonts del Govern, que cal reprendre la interlocució i, per tant, "el realment rellevant, és que es produeixi la trobada entre presidents".