El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha posat distància avui amb les mesures adoptades pel Govern a bars i restaurants per frenar els contagis per la pandèmia de coronavirus tot assenyalant que “s’hauria d’haver analitzat altres alternatives menys lesives per l’economia”.

En un fil de twitter, Batet ha mostrat el seu suport als “80.000 establiments” i els “170.000 treballadors del sector” que des d’aquest divendres estan afectats per les mesures de tancament, però ha afegit que “l’increment de la taxa de contagis justifica que s’adoptin mesures dràstiques”. De fet, avui mateix el sector s'ha manifestat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Tot seguit ha indicat que “el tancament de l’hostaleria també s’està produint en altres països europeus”, per afegir que “tanmateix, potser s’haurien d’haver analitzat altres alternatives menys lesives per l’economia”.

Finalment, Batet ha assenyalat que “resulta imprescindible que les administracions canalitzin unes ajudes directes que fins ara han estat insuficients”, ja que el sector “no s’ha recuperat del tancament de la primavera passada i de la posterior limitació d’aforament”.

 

Imatge superior: El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet / ACN