La campanya del PSC ha fet parada aquest vespre al cor del cinturó roig, l'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat de Catalunya i el municipi on sempre han governat els socialistes, com s'ha encarregat de recordar la seva alcaldessa, Núria Marín, malgrat que fa 45 dies hi va perdre la majoria absoluta. En aquesta cita, a l'Auditori Barradas de la rambla Just i Oliveras, la candidata Meritxell Batet ha incorporat al seu habitual argumentari de campanya, una carregada contra el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que avui ha enfurismat els socialistes atiant les teories conspiranoiques sobre el vot per correu.

Feijóo des de Múrcia havia demanat als carters que treballin "al màxim", "matí, tarda i nit", per repartir el vot per correu dins del termini marcat per la llei i s'ha compromès a pagar les hores extres si arriba a la Moncloa. Les paraules del presidenciable popular han provocat una contundent resposta de Ferraz, i també de la cap de llista catalana, tan indignada que s'ha confós de líder del PP i ha començat la seva ofensiva assegurant que "avui Rajoy ha redoblat les pràctiques trumpistes". "Avui el senyor Feijóo ha traspassat tres línies vermelles en direcció trumpista, qüestionant el sistema democràtic i posant en dubte els treballadors de Correus. Ja n'hi ha prou! Espanya no es mereix un president que posi en qüestió el funcionament democràtic", ha exclamat.

Batet ha advertit sobre el retrocés que comportaria una victòria de la dreta que representen PP i Vox per a les dones, o per als avenços aconseguits pel col·lectiu LGTBI, alhora que s'ha referit a la censura que està imposant Vox al món de la cultura, citant casos concrets com l'intent de censurar una part de l'obra de Lope de Vega que es va representar a finals de juliol a Getafe. "I a Buzz Lightyear, també!", ha afegit una dona entre el públic, en referència a la retirada d'aquesta pel·lícula al consistori càntabre de Benaza perquè hi apareix un petó entre dues dones.

Mi querida España

Al ritme de Mi querida Espanya, la cançó que va escriure la cantautora Cecília el 1975 —un any abans de morir en un accident de circulació—, s'ha encarregat d'obrir l'acte Núria Marín, que ha reclamat a la diputada de l'Hospitalet Mercè Perea, que també ha intervingut i figura com a número cinc a la candidatura, que no oblidin l'Hospitalet i les seves reivindicacions i somnis després de les eleccions, amb qüestions concretes com el soterrament de les vies o la necessitat de legislar sobre l'ús de patinets. Marín també ha posat deures al primer secretari del PSC, Salvador Illa, a qui s'ha referit com el pròxim president de la Generalitat, i a qui ha reclamat més seguretat per barrar el pas al discurs del feixisme. "Més educació, més polítiques reals, un president de la Generalitat que pensi en els ciutadans", ha exigit.

L'alcaldessa ha contrastat Meritxell Batet amb presidents d'altres càmeres, com la presidenta de les Corts d'Aragó, Marta Fernández, de Vox; o el president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, també de Vox, que va assegurar que les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis. "No tenim penis, però ell fa pena", ha replicat. 

L'acte l'ha tancat el primer secretari del PSC que ha celebrat que amb Pedro Sánchez "la convivència ha tornat a Catalunya", ja que "ha obert camí on no hi havia camí". Illa ha tornat a carregar amb contundència contra la decisió de vetar les revistes en català a la biblioteca de Borriana, i ha encoratjat a una màxima mobilització, a "treure vots de sota les pedres" i a què la gent concentri el vot. "No hi ha mediadors que valguin, cal optar per Pedro Sánchez", ha reblat, en una picada d'ullet als votants de Sumar.