El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat al candidat del PP el 23-J, Alberto Núñez Feijóo, que "desautoritzi l'energumen" que ha vetat revistes en català a la biblioteca de Borriana, a Castelló. PP i Vox van arribar a un acord per governar l'ajuntament d'aquesta localitat valenciana, i ara després d'anys de persecució, el regidor de Cultura, Jesús Albiol, de Vox, ha cancel·lat la subscripció a 5 revistes catalanistes: Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional, i la seva retirada de la biblioteca municipal. En una atenció als mitjans, Illa ha titllat aquesta censura "d'intolerable" i ha instat Feijóo a donar instruccions per revertir la mesura. "Té una ocasió per manifestar el respecte a totes les llengües oficials a Espanya", ha afegit. I ha reclamat a Feijóo "que passi de les prèdiques buides de continguts als fets".

Critiques al veto de PP i Vox

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, també ha parlat sobre el veto a les revistes en català a Borriana, i ha carregat contra els governs de PP i Vox al País Valencià que el primer que fan és “censurar” la cultura i la llengua catalana. “És el que estem veient i anirem veient en molts altres espais. El Govern garantirà sempre la llibertat d’expressió”, ha assegurat. Garriga ha lamentat que els nous executius valencians formats després de les eleccions municipals actuïn cada vegada més “desacomplexadament” contra la llengua. “El que fan primer de tot és visibilitzar i censurar temes culturals i lingüístics, per tant, el que els preocupa és la llengua catalana”, ha apuntat.

El cap de llista d'Espai CiU-PDeCAT, Roger Montañola, ha lamentat el veto de PP i Vox a les revistes en català a la biblioteca municipal de Borriana. "Limitar la cultura és propi de les teocràcies islàmiques, no de les democràcies liberals", ha criticat el candidat. Així mateix, ha assegurat que això "denota el poc nivell d'intel·ligència de molta part de la classe política". A més, els ha acusat de fer aquestes accions amb "la voluntat d'incendiar i confrontar". El cap de llista de la CUP de les eleccions del 23-J a Barcelona, Albert Botran, també s'ha manifestat i ha fet una aposta per "passar a l'ofensiva" i guanyar espais d'ús per al català. "No ens hem de limitar a parar el cop de l'odi a la llengua". 

La censura de Vox a Borriana

El regidor Jesús Albiol, ha assegurat a través del seu Twitter que l'ajuntament "no seguirà promovent el separatisme català amb els diners" dels ciutadans. "No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera". De fet, Albiol mateix es va presentar personalment a la biblioteca perquè es retiressin les revistes, tot i que no ho va aconseguir. "Trist i preocupant, però trobarem maneres d'arribar als nens", afirmen des de Cavall Fort.  L'obsessió d'Albiol perquè es cancel·lin les subscripcions a les revistes en català no és nova. El gener del 2020, quan estava a l'oposició, ja va reclamar que es cancel·lessin les subscripcions a Sàpiens, El Temps i Llengua Nacional assegurant que es tractava de "propaganda pancatalanista" que havia costat més d'11.500 euros a l'Ajuntament.