La ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet, ha proposat aquest dissabte diverses ofertes al Govern català amb la intenció d'obrir un període de diàleg. La socialista ha posat sobre la taula la possibilitat de recuperar els 45 dels punts que el president Carles Puigdemont -i abans, Artur Mas- va reclamar a Mariano Rajoy fa dos anys. En total, els punts proposats pels catalans eren 46, ja que l'últim plantejava la celebració d'un referèndum. Aquest, tal com va passar amb Rajoy, no entraria a l'oferta de Batet.

La ministra, en el seu primer acte en el càrrec celebrat a Barcelona, també ha proposat recuperar inversions encallades i lleis delcarades inconstitucionals pel TC, les qual s'inclourien en lleis estatals en lloc de normes autonòmiques. 

Batet també ha insistit en la recuperació del diàleg amb Catalunya, el qual ha anomenat com un "camí llarg" però ha assegurat que hi ha voluntat d'emprendre'l sempre i quan hi hagi "confiança i lleialtat" entre els governs català i espanyol.

Per tal de recuperar el diàleg, Batet, ha reiterat que ambdues parts s'han d'escoltar per tal de poder impulsar "alternatives basades en la Constitució" i que cada Executiu ha de ser conscient que no només representa als seus votants, sinó que també a tota la ciutadania del seu àmbit polític.