Aquest dijous fa 500 dies que Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva son privats de llibertat. Un any i mig de presó preventiva. Una situació que sembla que s'allargarà fins entrada la tardor, ratllant el límit dels dos anys de presó preventiva permesos per la llei.

Turull ha lamentat que es trobi en situació de "presó injusta" per les seves idees i per "no haver renunciat mai a la política". Tot i així, en un missatge a Twitter, ha assegurat que els presos segueixen amb "la dignitat intacta i insubornable". 

A l'espera de la sentència del judici al procés, Bassa ha explicat en un article d'opinió que des que no ha de ser traslladada cada dia al Tribunal Suprem està més tranquil·la però que ningú li compensarà les llargues nits de solitud en una cel·la de vuit metres quadrats.

Per la seva banda, Raül Romeva ha indicat que avui viu "una doble efemèride". L'extitular d'Exteriors recorda que fa 500 nits que és a la presó i 500 dies que manté que "la convicció de la democràcia, la pau i el diàleg continuen sent els únics camins".

Josep Rull ha indicat que la seva força "roman intacta", i que "l'esperança és més poderosa que la por".