L'exconsellera Dolors Bassa ha recordat aquest dimarts que amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell segueixen complint una condemna "injusta" i que segueixen amb les "conviccions fermes".

A través de Twitter, després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi mantingut el tercer grau de Forcadell i Bassa tot i el recurs de la Fiscalia al Tribunal Suprem, l'exconsellera ha lamentat la "set de venjança" i la voluntat "d'acarnissament" de la Fiscalia.

Bassa ha enviat una "abraçada immensa" als presos de l'1-O de Lledoners que no gaudeixen del mateix permís penitenciari.

Per la seva banda, Forcadell ha expressat una "alegria immensa i a la vegada molta tristesa pels companys de Lledoners". "Agraïment infinit a les persones que sempre ens doneu suport", ha conclòs l'expresidenta del Parlament.

El titular del jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya ha desestimat aquest dimarts la petició de la Fiscalia de suspendre el seu recurs contra el tercer grau de Bassa i Forcadell, que mantindran la semillibertat fins que el Tribunal Suprem (TS) resolgui la qüestió.

En dues interlocutòries, el magistrat rebutja la petició del fiscal —volia suspendre cautelarment el tercer grau fins que el TS resolgués la qüestió— i recorda que el tercer grau ara com ara no s'ha suspès a cap de les dues.

La Fiscalia de vigilància penitenciària va presentar dilluns un recurs d'apel·lació al Suprem per tombar el tercer grau de Forcadell i Bassa, i el tribunal que les va sentenciar podrà prendre l'última decisió sobre la seva classificació penitenciària.