La consellera empresonada Dolors Bassa s'ha mostrat molt crítica amb la gestió que va fer el Govern de resposta a la sentència del Suprem, que va condemnar a entre 9 i 13 anys de presó els líders independentistes pel referèndum de l'1-O.

En una entrevista al programa No ho sé de RAC1, Bassa lloa la "reacció de la gent" que considera que "va ser fantàstica", però carrega contra la resposta institucional: "Va faltar que institucionalment es preparés la resposta a la sentència. Han tingut 2 anys per preparar la reacció de les institucions i no ha estat a l’altura. No sé què havíem de fer. Però no fer res o fer-ho al cap de tres setmanes com ha passat no m’ha agradat gens".

Bassa també ha defensat la convocatòria de Tsunami Democràtic a l’aeroport, la qual la "va impressionar" i li "va aixecar la moral". "La gent sempre hi és. I ho trobo curiós perquè diem que falten lideratges, però la gent s’activa amb Tsunami Democràtic sense saber qui hi ha darrere", ha destacat.

Bassa ha assegurat que està "molt cansada" d’estar a la presó i, tot i que no té intenció de demanar un indult, "no diré que no, si algú el demana per mi". "No hauria imaginat mai que fossin 12 anys de condemna. Ni jo ni el meu entorn. Ni els altres presos", explica, apuntant que és la condemna més alta d'entre de les dones de la seva presó, fins i tot més que preses culpables de "dos o tres homicidis". "Això va fer que quan va sortir la sentència ploressin totes", ha dit Bassa, per qui l'elevada pena va ser un "sotrac emocional".

Tot i això, Bassa ha demanat que els presos no siguin protagonistes de les negociacions, sinó la situació de Catalunya. "Tots volem sortir de la presó i necessitem tornar amb la família, però ‘això a canvi de sortir’... tampoc", ha dit.

Negociacions per la investidura

Pel que fa les negociacions per la investidura, la consellera s'ha mostrat en contra de votar Pedro Sánchez "a canvi de res". "En una negociació mai aconsegueixes tot el que demanes, però si n’aconsegueixes la meitat ja és molt. És una oportunitat perquè el PSOE ara no està fort. Si no ens necessités, no hi hauria cap canvi", ha opinat.

De fet, es mostra "molt contenta amb la visió que té ara ERC". "L’he criticat moltes vegades, però crec que ara ho fan bé. Estan veient aquesta oportunitat. Tampoc crec que s’hagi de fer pagar ni que les negociacions s’hagin d’allargar molt. Si fem el diàleg, fem-lo de veritat. Demanem els màxims per aconseguir la meitat", ha demanat.