Enfadada, decebuda i enganyada. Així s'ha definit Dolors Bassa després de la retirada del tercer grau als presos de Lledoners. En una entrevista a RAC1, la consellera empresonada (ara en semillibertat) ha lamentat que el govern espanyol els hagi "enganyat" amb la qüestió dels indults i ha criticat que tampoc s’hagi abordat la promesa de la reforma del Codi Penal pel delicte de sedició com s'havia promés.

 "És una ignomínia. Portem molt temps amb bones paraules polítiques, però no hi ha fets", ha afirmat. Tot i això, ha reivindicat que la única sortida política al conflicte català és el diàleg, tot i que ha advertit que la mà estesa “no és per sempre”.

La republicana ha lamentat que el govern espanyol només diu "bones paraules" però que a l'hora de la veritat "no hi ha cap fet". I ha apuntat a la Fiscalia com a responsable i, per tant, al govern espanyol.  "Sembla que una de les raons és el penediment. Penediment a les idees o als fets? Si és als fets, estem inhabilitats. Si és a les idees, és inversemblant que es digui en una democràcia que per les idees s'ha d'estar a la presó", ha argumentat.

Bassa ha afegit que els presos i les preses de l'1-O han fet tot el que s'havia de fer per tenir un bon comportament a la presó i ha conclòs que no entén per què no poden estar en tercer grau si no és per les seves idees.

El seu cas

L'exconsellera ha afirmat que té l'esperança que el jutge de vigilància penitenciària de Wad Ras i Puig de les Basses mantingui el tercer grau per a ella i per a Carme Forcadell. En aquest sentit, ha recordat que fa sis mesos ja els van aprovar el règim de semillbertat i ha dit que no entendria per quina raó no ho tornés a fer. 

Forcadell Bassa ERC

Imatge: Carme Forcadell i Dolors Bassa / ERC

Bassa s'ha referit al jutge encarregat de resoldre el seu cas i el de l'expresidenta del Parlament com una persona que porta com anys i espera que independentment del que digués el Tribunal Suprem al desembre, ara els torni a avalar el tercer grau. A més, ha recordat que ara ja han complert més d'una quarta part de la condemna.