L'exconsellera Dolors Bassa ha assegurat que "cal continuar la taula de diàleg hi hagi qui hi hagi a l'altre costat" després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi anunciat una remodelació de l'executiu espanyol.

En declaracions a l'Assemblea Nacional de Dones d'ERC, Bassa ha considerat que el canvi es fa per a la governabilitat d'Espanya i ha reiterat que cal "autodeterminació de país per avançar cap a la independència".

L'exconsellera també ha reiterat que "la transformació social del país passa pel feminisme". "Només quan les dones estem en tots els àmbits públics i som capaces de prendre decisions el país avança endavant", ha afirmat. En la seva opinió, si avancem cap a la república catalana, "les polítiques socials es podran desenvolupar més".

Amnistia, fi de la repressió, autodeterminació

Per la seva banda, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha dit que no sap si el nou govern pot contribuir a millorar les relacions i ha reafirmat les propostes d'ERC per a la taula de diàleg: "Amnistia, fi de la repressió i dret a l'autodeterminació". Respecte a la celebració de l'Assemblea, Forcadell ha destacat la feminització del seu partit i ha afirmat que té un pla d'igualtat i és el primer govern amb un president d'ERC des de fa 82 anys.

També ha afegit Forcadell que és el "primer govern feminista de Catalunya". En aquest sentit, s'ha mostrat orgullosa de la creació de la conselleria de Feminismes, al capdavant de la qual hi ha Tània Verge, i ha manifestat que "cal feminitzar el país". A més, Forcadell ha donat les gràcies a totes les persones que han estat al seu costat en els gairebé quatre anys de presó: "No ens aturarem. El nostre objectiu és la república justa, solidària i feminista".

En l'acte també hi ha participat la vicesecretària general de dones d'ERC, Raquel Sans, que ha destacat el compromís de les dones d'ERC amb la transformació feminista del país. Sans s'ha mostrat orgullosa de la quantitat de dones del partit -prop de 500-, però ha lamentat que "la felicitat no és completa perquè la secretària general del partit [Marta Rovira] s'haurà de connectar des de l'exili".

Imatge principal: L'exconsellera Dolors Bassa; l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, i l'expresidenta Carme Forcadell, aquest dissabte a Tàrrega / ACN