Vuit barons del PSOE han enviat aquest dilluns una carta al president de la gestora, Javier Fernández, reclamant que l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy sigui "tècnica", és a dir, que tan sols s'abstinguin els diputats "indispensables" perquè s'aprovi amb èxit. Segons informa El Diario.es, a la missiva li demanen una reunió en la qual abordar la fórmula en què els socialistes donaran el govern a Mariano Rajoy.

Després que el comitè federal aprovés abstenir-se aquest cap de setmana, els signants asseguren que la decisió pot executar-se amb el "nombre indispensable de diputats però sense que la totalitat del grup hagi d'expressar-se en el mateix sentit". També reclamen que el president de la gestora convoqui els secretaris generals de les federacions per "debatre" sobre l'assumpte.

"Aquesta abstenció s'ha defensat i aprovat com un mal menor per evitar terceres eleccions i per això no cal que tot el grup socialista s'abstingui", argumenten. Els signants creuen aquesta opció "reforçaria el sentit polític" de la decisió aprovada pel comitè i "seria clarament beneficiosa en l'objectiu compartit de començar a superar la situació de divisió".

Tot i això, el president de la gestora ha deixat clar durant el dia d'avui que la resolució afecta el grup parlamentari en el seu conjunt i obliga a abstenir-se als 84 diputats socialistes. 

Entre els redactors de la carta hi ha l'exsecretari d'Organització del PSOE, César Luena, juntament amb la líder de les Balears, Francina Armengol. També secunden la missiva Luis Tudanca (Castella i Lleó), Idoia Mendia (Euskadi), Sara Hernández (Madrid), Rafael González Tovar (Múrcia), Maria Chivite (Navarra) i Manuel Hernández (Ceuta).