Els rostres al carrer Gènova han canviat substancialment en tan sols un mes. L'endemà del 28-A, hi havia moltes cares llargues en públic i retrets en privat. L'endemà del 26-M, després que Pablo Casado hagi salvat els mobles amb el seu "gir al centre", ja respiren més alleugerits. Aquest dilluns, abans de la reunió de l'executiva estatal del partit, els barons han fet pinya amb el seu president que tenia el cap amenaçat per la guillotina. El duet Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida ha estat el seu salvavides.

Els populars no només han aconseguit salvar la Comunitat de Madrid, la joia de la corona des de fa 25 anys que estava amenaçada per les esquerres. També ha aconseguit arrabassar l'alcaldia de Madrid a Manuela Carmena. En totes dues institucions, com en altres comunitats autònomes, necessitarà de les negociacions amb l'extrema dreta de Vox. Aquesta serà la contradicció de les pròximes setmanes.

Un dels qui era més crític era el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoó, que a la seva arribada a Gènova ha volgut tancar files amb Casado. Fa un mes va absentar-se de l'executiva. Aquest dilluns s’ha felicitat perquè “en tres setmanes el partit s’ha centrat”, la tesi que ell defensava. Malgrat que ha admès que els resultats podrien ser millors, ha defensat que “hem de continuar insistint i persistint en el centre, en el centredreta”. El dirigent gallec s’ha vantat que a la seva comunitat Vox va ser un partit residual aquest diumenge.

El president andalús Juanma Moreno també s’ha situat al cantó del líder de la seva formació. No veu dubtes en el seu lideratge. “Avui estem molt satisfets”, ha afirmat en arribar a la seu estatal. En aquest sentit, ha reivindicat la moderació com a la millor estratègia. “Per a recuperar el centredreta cal fer-ho des del centre”, ha dit. Ha situat la via andalusa com a “exemple” a seguir a la resta de comunitats on hi hagi aquesta possibilitat. “Sense cap dubte”, ha insistit preguntat pels periodistes.

El vicesecretari general del PP, Javier Maroto, ha defensat que el lideratge de Pablo Casado "no el discuteix ningú, ni dins ni fora del partit". Ho ha plantejat com una reconquesta a llarg termini: "L'espai de recuperació del centredreta comença avui, amb el lideratge del PP i Casado". Segons ha dit, "no hi ha alternativa al PP", després que Ciutadans tampoc no hagi aconseguit el sorpasso.

Fa un mes, dos dies després de les eleccions generals, Pablo Casado va comparèixer des de Gènova per a escenificar el canvi d'estratègia pel centrisme. Sense anar més lluny, el lema va passar a ser "centrats en el teu futur". I per primera vegada va descriure Vox com a "extrema dreta". Una extrema dreta amb la qual haurà de pactar ara per governar els mobles salvats.