El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha reptat el candidat Manuel Valls, apadrinat per Ciutadans, a anar a l'institut que ell mateix triï i constatar si algun alumne no ha après castellà. Segons Bargalló, l'ex-primer ministre francès ha llançat una "falsedat insidiosa" quan ha fet aquesta afirmació.

"Senyor Manuel Valls el convido a visitar conjuntament l’institut que vostè triï i comprovar la falsedat insidiosa de la seva afirmació", ha indicat el conseller.

La decisió de Valls de polemitzar amb la llengua ha coincidit amb cert malestar que ha aparegut en l'unionisme per l'inici de campanya que ha fet el candidat, buscant un perfil moderat. 

Una de les que s'ha queixat ha estat la fundadora d'UPyD Rosa Díez, amb una crítica frontal: "Comença bé el candidat Valls: reivindicant el catalanisme de la seva família, el català com a llengua materna i fins i tot la Renaixença, moviment cultural i literari del segle XIX que reivindicava el català com a llengua per transmetre la cultura. En fi", ha indicat respecte al primer acte del candidat.