El conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha vist immers aquest dijous a la tarda en una polèmica per unes paraules que hauria pronunciat sobre els funcionaris. Tot ve arran d'un vídeo publicat pel Canal Terres de l’Ebre en què es veu el conseller conversant amb un grup de sindicalistes que protestaven davant la seva visita a Tortosa aquest passat dimecres. 

En el vídeo es veu com Bargalló diu que "si es queden sense funcionaris", per ell "millor" i que "hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare". 

La UGT en demana la dimissió

Unes paraules que no han agradat gens a la Junta de Personal Docent de les Terres d’Ebre que ha acusat al conseller de "menystenir" el funcionariat i n'ha demanat la dimissió. També la UGT s'ha sumat a les demandes de "cessament".

Educació diu que està "fora de context"

Des de la conselleria defensen que es tracta d'una conversa "privada" i que les frases estan "tretes de context". Segons fonts del departament dirigit per Bargalló, la conversa era sobre el decret de plantilles, que els sindicats demanen derogar, i asseguren que "el conseller sempre ha defensat els mestres ―que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat―, i no la funcionarització que es desprèn de l'aplicació de la llei de funció pública espanyola".