"Hi ha professors que tenen por de fer la seva feina". Així de contundent ha estat aquest dilluns el conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, adreçant-se a les acusacions als professors catalans arran de les càrregues de l'1-O. "Estarem al vostre costat. Farem tot el possible perquè no hi hagi una ingerència judicial en la vida educativa", ha afegit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha insistit que no s'ha donat "cap cas en què professors puguin haver comès algun error de cara als seus alumnes". Després de parlar amb una part dels implicats en el cas per les denúncies presentades contra docents de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i en espera de fer-ho amb la resta de les parts els propers dies.

També ha convidat a buscar solucions i resoldre problemes dins les aules, el claustre de professorat i el centre educatiu, que són qui té els mecanismes de resolució de possibles tensions, ha defensat.

Invertir en educació

Sobre les escoles que segreguen per sexe, ha dit que no farà nous concerts a aquests centres i que utilitzarà els arguments jurídics que li va donar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) quan en el seu primer mandat com a conseller -sota la presidència de Pasqual Maragall- va rebre el revés de l'alt tribunal per la retirada de dos d'aquests concerts.
 
Ha dit que una de les seves prioritats destacades serà lluitar per "revertir les retallades econòmiques i ideològiques" del sistema educatiu, al qual ha apostat per injectar més recursos en els pròxims pressupostos, encara que no ha quantificat la xifra. Respecte a la interinitat de professors en les aulas,el conseller vol que la xifra general no superi entre el 3% i el 5% i que espera convocar noves places en un pla a quatre anys, si bé ha apostat per modificar el sistema d'oposicions perquè avaluïn per competències i no proves memorístiques.
 
En relació amb les crítiques per la falta de places escolars públiques per a nens de P3 a Barcelona, n'ha rebaixat 54 el nombre de famílies afectades per aquesta carència, i ha confiat que aquesta xifra quedi reduïda a zero fruit dels esforços del consorci educatiu barceloní, que acabarà per garantir plaça encara que sigui al barri veí. Ha insistit també en la seva voluntat de dialogar amb els sindicats per baixar les ràtios de l'aula ja que, encara que d'entrada no milloren l'ensenyament, està convençut que no es pot millorar l'ensenyament si aquestes no baixen.