El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat aquest dijous que la voluntat del seu departament és que "tots els alumnes vagin cada dia al seu centre". Així ho ha afirmat durant la sessió de control al Govern celebrada al Parlament, on ha assegurat que tal com van ser capaços de fer "més llits d'UCI", ara s'han "de trobar més espais per a l'educació".

En aquest sentit, s'ha compromès a liderar aquest procés des de l'executiu i ha avançat que ja s'ha reunit amb la Cambra de Comerç de Barcelona per demanar al món empresarial que cedeixi espais. "Ho hem aconseguit per l'emergència sanitària, ara toca per l'educativa", ha defensat. 

Després que ahir es presentés el pla de reobertura dels centres, Bargalló ha qualificat la situació d'"emergència educativa" i ha reconegut que els principals problemes són la falta de professionals i d'espais i les "desigualtats" que una educació hibrida presencial-telemàtica pot crear entre alumnes amb dificultats o sense recursos. 

Per aquest motiu, ha fet una crida a tots els grups per lluitar plegats i trobar un "consens" de cara al proper curs. En aquest sentit, Bargalló ha anunciat que aquest divendres es reunirà amb els partits de l'oposició per estudiar conjuntament el pla de reobertura dels centres educatius.

Durant la sessió parlamentària, Comuns, CUP i Ciutadans han carregat contra el departament d'Educació i han lamentat que el pla presentat tingui "llacunes" i generi més "desigualtat entre alumnes". A més, els grups també s'han mostrat preocupats pels problemes de conciliació de les famílies si no tots els alumnes poden tornar als centres.

Amb tot, Bargalló ha defensat que l'educació mixta només es farà "quan es pugui fer i quan no hi hagi cap més remei", i ha avisat que en l'educació de 0 a 6 anys no es farà "res telemàtic".