El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha promès que els 300.000 ordinadors promesos el juliol passat per alumnes de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i formació professional "hauran arribat abans de Nadal".

El conseller ho ha explicat en una compareixença al Parlament aquest dimarts, on ha afegit que han arribat 1.183 wifis de connexió de 37 centres del Pla Pilot i aquest dimecres s'inicia l'enviament massiu de 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP.

Pel que fa a la reducció de la presencialitat en els ensenyaments postobligatoris, Bargalló ha aclarit que "les instruccions del 30 de juny ja s’establien els models híbrids d’aprenentatge" i que en tots els casos de no presencialitat aquesta "no pot ser inferior al 50%".

També ha anunciat que aquest dimarts s’ha publicat al portal de centres els criteris i orientacions per implementar el model híbrid, que duraran fins a finals de desembre perquè "les mesures educatives han de ser sostingudes en el temps", ha argumentat.

Noves mesures de ventilació

El titular d’Educació també ha destacat que "l’ús de la mascareta redueix la propagació del virus aerosol" però ha afegit que "més enllà d’això, la ventilació ajuda que aquest virus es redueixi encara molt més". Per això, ha dit que si es pot, "és aconsellable mantenir les finestres obertes els 10 cm de manera permanent per aconseguir un flux d’aire continu".

Ha afegit que en qualsevol cas "cal cercar l’equilibri entre la ventilació de les aules i el confort tèrmic i acústic" i per això "hi haurà unes orientacions clares al respecte, depenent del territori", ha remarcat.

Pel que fa a les dades d’inici de curs, ha apuntat que "aquest curs hi ha 12.098 alumnes menys que el curs anterior en el règim general". Ha assenyalat que, tot i que el nombre de places a P3 ha estat "molt inferior" a l’oferta, s'han mantingut el nombre de grups en general. També ha dit que en aquests moments, hi ha 81 noves construccions escolars en procés.