La comissió de Congrés encarregada d'investigar l'operació Kitchen acabarà amb la compareixença de l'expresident Mariano Rajoy i de l'exministre Jorge Fernández Díaz.  La comissió començarà a rebre compareixents la segona setmana de març, previsiblement el dia 11, i entre els primers s'ha citat l'extresorer del PP Luis Bárcenas, víctima de la presumpta trama d'espionatge que s'hauria ordit des del Ministeri de l'Interior buscant proves que impliquessin dirigents del PP en casos de corrupció.

Així ho ha acordat aquest dimecres la taula de la comissió, d'acord amb la proposta plantejada pel PSOE i Unidas Podemos, que tenen majoria en aquest òrgan, del qual també forma part el PP.

Els populars han intentat que la primera persona a desfilar davant la comissió sigui l'excomissari José Manuel Villarejo, però el PSOE i Unidas Podemos prefereixen deixar-lo per a la recta final d'aquesta primera tanda de compareixences, just abans dels responsables polítics d'Interior en l'etapa de Jorge Fernández Díaz.

El calendari concret de compareixences ha de ser ratificat en una reunió amb els portaveus de la resta de grups però, segons han avançat a Europa Press fonts parlamentàries, la previsió és que en la primera sessió, a més de Bárcenas compareguin Miguel Ángel Bayo Herranz, el funcionari encarregat de gestionar i traslladar d'Interior a la Policia els fons reservats, i Felipe Eduardo Lacasa, col·laborador en la Direcció Adjunta Operativa del ​​llavors màxim responsable, Eugenio Pino.

El pla de compareixences dissenyat pel PSOE i Unidas Podemos, preveu que en les següents sessions se citin altres policies presumptament implicats en la trama, alguns d'ells imputats en la causa oberta a l'Audiència Nacional. La tanda de membres de la Policia Nacional es tancaria, ja avançat abril, amb els testimonis d'Eugenio Pino i l'ex cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO), Enrique García Castaño.

La idea és que després les compareixences continuïn amb la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias; el que va ser xofer de la família, presumptament captat per espiar l'extresorer, Sergio Rius, i Jorge Sanchís Bordetas, excap de Gabinet de Francisco Martínez.

La proposta de PSOE i Unidas Podemos, com ja havien anticipat, deixa per al final les compareixences dels responsables polítics i també la de Villarejo.

Aquest últim tram programat --tot i que el llistat de compareixents es pot ampliar-- arrencaria amb l'interrogatori a l'exsecretari d'Estat de Seguretat Juan Ignacio Zoido. I ja després de l'excomissari s'escoltarà l'exdirector de la Policia Ignacio Cosidó; l'exsecretari d'Estat Francisco Martínez; l'exsecretària general de PP María Dolores de Cospedal, i el seu marit, Ignacio López del Ferro. Els últims a comparèixer serien l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'expresident de govern espanyol i del PP Mariano Rajoy.