Els grups de l'oposició han rebutjat aquest dimarts al Congrés la petició dels populars de suspendre els treballs de la comissió d'investigació sobre el presumpte finançament il·legal del Partit Popular fins que els serveis de la Cambra realitzin un informe per delimitar el seu àmbit d'actuació. En la reunió de la Mesa i portaveus han acordat un pla de treball per començar a demanar documentació i citar ja tots els extresorers del PP: Ángel Sanchís, Rosendo Naseiro, Álvaro Lapuerta, Carmen Navarro, en una desfilada que obrirà Luis Bárcenas.

Així ho ha explicat en roda de premsa la representant del PSOE a la Mesa de la comissió, Soraya Rodríguez, que ha especificat que les primeres compareixences tindran lloc a finals de juny o principis de juliol. Aquesta ha denunciat els intents del PP per "dilatar la posada en marxa" de la comissió, amb una actitud "obstruccionista de mala fe". S'hi ha sumat Toni Cantó, de Ciutadans, acusant-los "d'enfangar el camp de joc". 

La primera decisió que s'ha pres ha estat rebutjar l'escrit de qüestions prèvies que havia presentat el PP per aturar la comissió fins que els lletrats aclarissin una sèrie de qüestions prèvies, com fins on ha d'arribar la investigació i a quines institucions ha d'assolir.

La compareixença de Mariano Rajoy, president del partit des del 2003, ha quedat per a més endavant. El PSOE volia que fos el primer a ser interrogat, però Podem i Ciutadans preferien reservar-lo per al final i, en nom del consens, els socialistes han cedit. "Hem d'acordar-ho, però Rajoy compareixerà en aquesta comissió", ha garantit Soraya Rodríguez.

Aquest pla de treball acordat per l'oposició haurà de ser ratificat aquest dimecres pel ple de la comissió, en una altra reunió a porta tancada. A partir d'aquí, el president de la comissió, Pedro Quevedo, de Nova Canàries, traslladarà les peticions de documentació i de compareixences a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que serà qui les canalitzi davant les instàncies corresponents. Es preveu que si les compareixences s'han d'avisar amb 15 dies d'antelació, es treballi també al juliol.