El grup municipal d'ERC a Barcelona ha aconseguit aprovar avui a l'Ajuntament que el govern municipal es reuneixi amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per complir els calendaris de transferències i execució d'inversions previstos.

A la proposta, Esquerra demana concertar una reunió amb Montoro amb un contingut mínim de 5 punts. Els dos primers punts exigeixen al ministre l'estricte compliment dels calendaris de les transferències i inversions previstes a l'Ajuntament pactades amb el Govern de la Generalitat. El tercer punt estipula exigir tant al govern central com als partits impulsors del 155 la immediata retirada d'aquest article i la restauració immediata del Govern de la Generalitat. El quart punt reclama al govern espanyol la fi de pressions directes a empreses perquè moguin el domicili social fora de Catalunya. I per últim es demana que els resultats de la reunió es donin a conèixer en la pròxima comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament.

La proposta ha estat acceptada aquest dimarts a la comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament per Esquerra, Barcelona en Comú i el Grup Demòcrata. La CUP s'ha abstingut i el PP i Cs hi han votat en contra