La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una moció que demana l'acostament dels càrrecs electes Joaquim Forn, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, així com del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva fora de Catalunya.

La declaració institucional, promoguda per Barcelona en Comú i signada també per PDeCAT, ERC, CUP i el regidor no adscrit, manifesta a més el suport als familiars dels presos independentistes, als quals Ada Colau rebrà pròximament, segons ha anunciat el consistori.

El text considera que "l'aplicació d'una mesura cautelar com la presó preventiva dificulta la normalització de la situació política a Catalunya" i posa èmfasi en el fet que l'allunyament penitenciari suposa "un càstig social que vulnera els drets reconeguts en el Dret Internacional i atempta contra els drets humans".

Per això defensa que, mentre no es produeixi l'excarceració, "i per raons d'humanitat, es procedeixi immediatament al trasllat" dels quatre presos en recintes penitenciaris catalans.

La comissió de Presidència ha aprovat també una proposta de la CUP per crear una comissió que desenvolupi un projecte per mostrar "la brutalitat policial de l'1 d'octubre, però també l'autoorganització popular que va fer possible que es portés a terme el referèndum i que visualitzi la situació de repressió que s'està portant a terme per part de l'Estat espanyol, amb presos polítics i persecucions judicials".