L'Ajuntament de Barcelona ha començat a retirar tot allò que podria provocar llançaments d'objectes contundents i material per fer barricades dels voltants de plaça Urquinaona, on avui s'ha tornat a convocar la concentració en contra les actuacions policials. A més, la Guàrdia Urbana ha recomanat a tots els comerços de la zona que tanquin durant la manifestació que s'ha convocat aquesta tarda a les 18 hores.

Des de dilluns que, segons fonts municipals, s'estan retirant contenidors i no es reposen els que es cremen, per evitar noves barricades. Però aquestes darreres nits se n'han tornat a fer. Els porten arrossegant dels carrers dels voltants on hi ha incidents. Des de dilluns fins avui s'han retirat 200 contenidors.

Avui també s'han retirat sacs de runa de les obres que hi ha en els punts de la ciutat propers als punts de concentració. El que no s'està retirant són les casetes de les obres ni els vàters portàtils. S'està retirant mobiliari urbà de les zones on s'han convocat noves mobilitzacions "per evitar que es continuï vandalitzant" amb el mobiliari urbà, segons ha explicat la regidora Janet Sanz.

Durant aquesta setmana s'han cremat un miler de contenidors, 300 dels quals ahir a la nit. L'Ajuntament de Barcelona ha quantificat en més d'1,5 milions d'euros els desperfectes que han provocat els aldarulls i actes vandàlics a la ciutat aquesta setmana, segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. A més, ha alertat que el consistori s'està quedant sense existències d'alguns elements de mobiliari urbà que s'han de reposar.

La tinent d'alcalde ha concretat que durant la nit de divendres es van activar 60 equips de neteja i unes 150 persones i que aquest dissabte al matí han estat uns 150 equips i 210 persones per tal de retirar els desperfectes de la darrera nit d'aldarulls. Sanz ha expressat el seu "agraïment immens" a aquests treballadors i al conjunt dels serveis municipals.