La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona "ja s'ha posat les piles" per lluitar contra la contaminació, i ha demanat ajuda a la Generalitat i a l'Estat després que Brussel·les ha donat un ultimàtum a la capital catalana perquè redueixi la contaminació de l'aire i fins i tot hagi amenaçat amb els tribunals.

"Estarem al costat de la UE per poder treballar i complir els límits que marca la OMS, però aquí necessitem que no només depengui de les ciutats, sinó que el Govern de la Generalitat i de l'Estat posin tots els recursos necessaris i ens ajudin no només amb etiquetes, sinó amb accions concretes, projectes, recursos i competències per evitar la mala qualitat de l'aire que patim", ha apuntat Sanz.

Al seu parer, és "absolutament necessari" que la UE impulsi accions concretes més enllà de les sancions per rebaixar els límits de contaminació de les ciutats, i ha remarcat Barcelona ja està actuant en aquest sentit. En preguntar-li per la via judicial amb què amenaça la CE, ha remarcat que totes les accions que vagin dirigides a promocionar una menor emissió dels contaminants "s'han d'estudiar i treballar".

El govern municipal ha impulsat un pla que preveu que els vehicles més contaminants no puguin circular per Barcelona a partir del 2020, tot i que encara està per definir com s'aplicaran les restriccions.