El jove antifeixista valencià Guillem Agulló, assassinat fa 25 anys a mans de l’extrema dreta, tindrà un carrer a Barcelona. Així ho ha aprovat aquest dimecres l’Ajuntament de la capital catalana. La iniciativa ha estat de la CUP, i ha rebut el suport de gairebé tots els grups: Barcelona en Comú, PDeCAT, Ciutadans, ERC, el PSC i la CUP. Només se n’ha desmarcat el PP, que s’ha abstingut.

Si bé ha condemnat l’assassinat d’Agulló a mans de membres de l’extrema dreta, la portaveu del PP, Àngels Esteller, ha justificat la seva abstenció pel fet que se li hauria de dedicar a València –on tindrà un passeig al Jardí de Vivers de València--, i no a Barcelona. Segons Esteller, Agulló “no té cap tipus d’arrelament” a la capital catalana.

Sobre això, la regidora cupaire Maria Rovira ha titllat d’excusa “vergonyant” la posició dels populars. Esteller s’hi ha tornat afirmant que Rovira té “un pensament totalitari que justifica les morts en funció de qui les produeix”.

El comissari de Programes de Memòria de l’Ajuntament Ricard Vinyes ha explicat que la Ponència de Nomenclàtor acabarà valorant la proposta aprovada, que ha vist amb bons ulls. La ciutat encara té 232 noms pendents d’assignació d’un carrer.