La candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA) un cop sigui efectiu el Brèxit i Londres deixi de poder acollir la seu, té bones perspectives. Així ho han volgut destacar la delegació d'autoritat que s'ha desplaçat a Londres per presentar la candidatura de la capital catalana, que ha assegurat que és l'opció preferida dels seus treballadors. 

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el conseller de Salut, Antoni Comín, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han presentat aquest dimarts la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA) a l’actual seu de l’organisme a Londres.

A la sortida, tots tres s'han mostrat “més convençuts encara” que Barcelona és “la candidatura guanyadora”, tal com ho ha definit la ministra Montserrat, que ha destacat que la capital catalana és l’opció “preferida” pels treballadors. Collboni ha afegit que oferir “un edifici sencer” per a l’Agència tan “icònic” com la Torre Agbar i “a meitat de preu” que la seu actual de l’EMA “és un dels punts forts de la candidatura”.

La candidatura de Barcelona, però, té la competència de Copenhaguen, Viena, Amsterdam, Berlín, Dublín i Milà.