A la senadora Rita Barberá ja li han designat un escó a l’hemicicle del Senat: els companys del grup mixt volen que Barberá s’assegui a última fila, sola, sense cap company al costat.

Oficialment, la posició de l’escó de Barberá es decidirà el proper dimarts a les 13h, abans de la reunió del ple. Tot i així, els companys de Barberá al grup mixt no tenen cap interès a ser massa a prop de l’exalcaldessa de València.

Fins a 10.000 €/mes

Encara no se sap si Barberà assistirà o no a les sessions plenàries però sí que consta que el seu sou mensual podria arribar fins als 10.000 euros al mes.

De fet, el sou de senador ascendeix a uns 8.000 euros. En el cas dels portaveus de grups, s’aplica un complement d’uns 2.600 euros mensuals. El càrrec de portaveu al grup mixt és rotatori; per tant, quan Barberà ocupi el càrrec veurà com la seva nòmina puja fins als 10.000 euros.

Desactivar Barberà

Tot i així, continuen els esforços per desactivar políticament Barberá. El president de Les Corts valencianes ha enviat aquest dimecres una carta al president del Senat, Pio García Escudero, “per abordar la nova situació i amb la diligència i seriositat que demana la ciutadania”.

Barberá és senadora per designació parlamentària i la cambra valenciana estudia de quina manera podria forçar que l’exalcaldessa renunciés a l’acta.