El periodista Antonio Baños ha parat els peus a la presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jèssica Albiach, després que aquesta ha desqualificat l'estratègia de confrontació amb l'Estat que ahir va començar a posar en marxa el Consell per la República, en una reunió a Perpinyà.

"Quan tothom està pensant en la reconstrucció de Catalunya, preocupat per la nostra economia i la nostra salut, alguns insisteixen en la confrontació. El país necessita més futur i menys lògiques passades", ha indicat la dirigent de Podem.

Baños l'ha replicat. "Jo crec que per tenir un futur, per garantir la salut i un benestar econòmic, l'única via és la d'insistir encara més en la confrontació. Contra l'Estat, contra el Rey, contra la patronal, contra la troika, el que era ser d'esquerres de tota la vida de Déu", ha assenyalat.

El Consell per la República va posar en marxa ahir la identitat digital per als seus membres, que ja són prop de 90.000. En un comunicat, l'entitat va informar que "aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell" mitjançant una nova aplicació mòbil. "La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana", van assegurar.

En una roda de premsa posterior a la reunió del Consell, el seu vicepresident, Toni Comín, va fer una crida als ciutadans a "preparar-se" per tal de "culminar el procés iniciat l'1 d'octubre". Comín va deixar clar que aquesta confrontació "serà pacífica", però va considerar "molt important aclarir els continguts i les condicions d'aquesta confrontació". "Ens hem de preparar amb totes les lliçons que hem après des de l'1-O", va reblar.