"Tot això de la presidència és absolutament fals, ni em presento ni vull ser president de l’ANC ni ho seré". Així ha descartat avui l'exdiputat i excap de llista de la CUP Antonio Baños a RAC1 ser el pròxim president de l'Assemblea Nacional Catalana, i ha anunciat que es presentarà només com a soci al secretariat de l'ANC per treballar i aportar idees.

"La presidència és un càrrec amb molt de gruix i molta importància, i jo el que vull és anar a pencar i vaig al secretariat a fer feina amb les idees que porto i amb ganes d'ampliar el discurs", ha volgut deixar clar.

Baños s'havia perfilat aquesta setmana com a candidat per disputar la presidència de l'ANC a Jordi Sànchez, l'actual president, en les pròximes eleccions internes que se celebraran després de renovar el secretariat nacional de l'entitat, que tindrà lloc el 14 de maig. "Tot això de la presidència és absolutament fals, jo ni em presento ni vull ser president de l'ANC ni ho seré", ha dit avui Baños.

L'excap de llista de la CUP ha insistit que "tinc moltes ganes de, aquest tram final de la independència, veure'l des de primera línia i no des del sofà i treballaré, però evidentment en el secretariat".