El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha explicat que els dipòsits que han sortit de Catalunya "tornaran, com és lògic, perquè el més lògic és que els clients tinguin el seu compte a prop d'on viuen".

Tot i això, Sevilla ha reconegut que hi ha hagut "moments" durant el mes d'octubre que els clients han mostrat "preocupació" pel conflicte polític que s'està vivint a Catalunya i que alguns d'ells han demanat obrir comptes fora del territori català. "Si que hi ha hagut clients que han vingut a les nostres oficines dient que volien tenir un compte en una altre zona. A mesura que ens han demanat obrir comptes fora de Catalunya els hi hem facilitat" ha afegit. 

Però el souffle ha baixat, ja què Sevilla ha confirmat que la situació s'ha anat "normalitzant en les últimes dues setmanes" i que confia que com més passes es vagin fent cap a la normalització "els diners tornaran". 

"Aprofitar" l'oportunitat 

Sevilla ha estat preguntat per si Bankia ha aprofitat el canvi de seu de moltes entitats bancàries catalanes, com Caixabank o Banc Sabadell, per créixer a Catalunya però ha estat molt contundent dient que "no volem utilitzar mai els problemes o dificultats d'un competidor com una arma competitiva". I ha profunditzat explicant que encara que hagin marxat bancs "la rivalitat que hi ha al sector no ha disminuït" sinó "tot el contrari".

El conseller delegat no s'ha amagat i ha dit que el més important per Bankia és "créixer en dipòsits i clients en una situació de normalitat" i que l'actitud de l'entitat durant el procés "ha estat lleial, constructiva i ajudant a normalitzar les coses i traient por als clients que poguessin tenir-ne". 

La situació millorarà

Tot i ser conscient que l'impacte de la crisi política sobre el PIB "serà més gran com més duri la incertesa", ha dit que és molt d'hora per fer valoracions i elaborar "càlculs concrets" però és "optimista" i pensa que la situació "anirà bé i evolucionarà ràpid en les pròximes setmanes".