Els ciutadans de Tona han aprovat majoritàriament que la bandera del municipi sigui rectangular amb una franja vertical verd amb un castell blanc al seu centre i una segona franja dividida en dues: la superior amb la creu de Sant Jordi -fons blanc i creu grega vermella- i la inferior amb la 'senyera'.

Segons ha informat l'Ajuntament a les seves xarxes socials, s'han emès 555 vots i l'opció guanyadora, l'A, s'ha portat 426, la qual cosa suposa el 76,8% dels sufragis emesos en la consulta organitzada des del consistori i que comptava amb l'oposició de la Subdelegació del Govern a Barcelona. La resta de propostes han aconseguit 36 vots la B, 60 la C, 2 la D i 8 la I, al que cal sumar 12 vots en blanc registrats i 11 nuls en una població que té 7.951 habitants.

La consulta municipal s'ha desenvolupat malgrat que la Subdelegació del Govern va interposar un recurs contenciós administratiu contra la votació, segons va explicar el mateix consistori el dimarts.

La votació va ser aprovada pel ple municipal del 29 de març i la decisió va ser recorreguda per la Subdelegació a través de l'Advocacia de l'Estat.