La bandera espanyola ja no oneja a l'Ajuntament de Vilafranca. Després que aquest mes de febrer el govern municipal decidís tornar a penjar la bandera d'Espanya, a causa dels requeriments judicials que així ho demanaven, ara sembla que ha tornat a desaparèixer.

Així ho acrediten fotografies d'aquesta nit a la façana del consistori. Ara per ara, però, es desconeixen les raons per les quals les banderes han tornat a desaparèixer i si es tracta d'una acció premeditada del govern municipal o no.

Va ser el passat mes de febrer quan el consistori va anunciar en un comunicat que es tornaria a hissar la bandera d'aquest ajuntament del Penedès, a causa dels requeriments judicials, que haurien pogut acabar en multes personals i fins i tot la inhabilitació de l'alcalde.

El procés judicial hauria començat el 2012, però no va ser fins a l'estiu del 2015 que la sentència va ser ferma i fins al 2016 que se n'exigia la seva execució. Finalment, el govern municipal dirigit per Pere Regull, del PDeCAT, va decidir acatar la decisió. Així doncs, la bandera va tornar a l'Ajuntament de Vilafranca 20 anys després, una acció que va provocar nombroses crítiques cap al govern local. 

Ajuntament Vilafranca - ACN