La bandera espanyola que habitualment oneja a l’ajuntament de Girona està a la bugaderia. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Marta Madrenas, que ha justificat que la bandera fos retirada just abans de la diada Nacional: "La majoria dels gironins no ens sentim en absolut representats per aquesta bandera i la Diada és el moment ideal per portar-la a netejar".

Aquesta ha estat la resposta de l’alcaldessa davant les critiques del grups municipals de C's i PPC, que van aprofitar el ple municipal celebrat ahir dimarts per posar el crit al cel per l’absència de la bandera espanyola amb l’afegit que, a més, es permetés penjar una estelada al balcó, una actuació que la CUP ha reconegut com a obra de "l'esquerra independentista".

Obligació de penjar la bandera espanyola

Així mateix, els dos partits unionistes han recordat a l'alcaldessa que hi ha una sentència ferma que obliga l'Ajuntament de Girona a penjar la bandera espanyola i li han reclamat que la torni a posar "d'immediat". Des de la CUP, en canvi, li han fet una petició totalment a la inversa: que no la torni a penjar mai més.

L'alcaldessa ha explicat que va donar l'ordre de despenjar-la per portar-la a netejar. "Les banderes necessiten manteniment i és el dia ideal per portar-la a rentar", ha manifestat. Madrenas ha assegurat que "la majoria de ciutadans" no se senten representats per aquesta bandera i que, per tant, considera que l’Onze de Setembre és "ideal" per retirar aquesta bandera. És més, ha dit que ho tornaria a fer. "Si no ho hem de fer més que sigui perquè haguem aconseguit la república catalana i ningú ens obligui a posar la bandera espanyola", ha manifestat .