Aquest dilluns va ser un dia negre per les xarxes socials ja que va caure Whatsapp, Instagram i Facebook; les tres de la mateixa companyia. Les xarxes van patir una falla a nivell mundial aquest dimarts a la tarda. Facebook i Instagram van tornar a funcionar abans de la mitjanit però WhatsApp no ho ha fet fins aquesta matinada. El que sí que va funcionar sense cap problema era la plataforma per escolta música Spotify, i el president Carles Puigdemont va aprofitar per compartir una llista de les cançons que més li agraden titulada Sàsser Playlist.

lista canciones puigdemont sasser spotify playlist

La nit passada Puigdemont va crear una llista de cançons pública per tal que tots els usuaris de Spotify la puguin escoltar. Es tracta d'una llista de 23 cançons totes amb un aire d'esperança, positivisme, victòria i lluita.

El tribunal de Sàsser va decidir aquest dilluns deixar en suspens el procediment de l'euroordre contra Puigdemont, segons va informar el seu advocat italià, Agostinangelo Marras. L'euroordre, per tant, queda pendent fins que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del magistrat Pablo Llarena. L'expresident va sortir del tribunal poc després de les tres de la tarda. "Estic molt content", va dir, en italià, mentre saludava algunes de les persones que eren davant del tribunal per donar-li suport.

Música per celebrar una victòria

La primera cannço de la llista és tota una declaració d'intencions i es tracta del clàssic d'Elton John I'm Still Standing, de fet el tema que ha escollit el president és la versió de la cançó que es fa a la pel·lícula sobre la vida del cantant britànic Rocketman.

Hi ha cançons en català, castellà, anglès i una en italià, més que una cançó en italià es podria parlar d'un himne: el Bella Ciao. Aquest dilluns el president va comparèixer davant el jutge de Sàsser, a Sardenya, Itàlia.

El president Puigdemont té uns gustos molt variats per la música ja que la seva llista inclou clàssics com Beautiful Day (U2), The Sound of Silence (Simon & Garfunkel), Stairway to Heaven (Led Zeppelin) i Can't Stop (Red Hot Chilli Peppers) i també temes més actuals com Invencibles (Catarres), Escriurem (Miki Núñez) i Caminem Lluny (Doctor Prats).

No és la primera vegada que l'expresident i també eurodiputat Carles Puigdemont comparteix una de les seves llistes musicals de Spotify, el passat 23 d'abril, per Sant Jordi, també ho va fer. En aquella ocasió es podien escoltar cançons com Tant de bo (Suu), The Bright Side (Stay Homas i Oques Grasses) o bé Jean-Luc (Els Amics de les Arts).

Ara la causa de Puigdemont està a l'espera de Luxemburg, on hi ha dues causes obertes en relació amb les euroordres de Puigdemont. D'una banda, les prejudicials del Tribunal Suprem. El jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, va fer diverses preguntes al Tribunal de Justícia de la UE sobre com Bèlgica, o altres estats membres de la UE, han d'examinar l'euroordre.

D'altra banda, Puigdemont i els també eurodiputats de Junts Toni Comín i Clara Ponsatí van posar una demanda al Tribunal General de la UE contra l'Eurocambra per aixecar la seva immunitat. Dins d'aquest procediment, la setmana passada els de Junts van reclamar per segona vegada al TGUE que els hi retornés la immunitat per evitar noves detencions com la de l'Alguer, així com l'execució de les euroordres.

 

Foto principal: El president Carles Puigdemont / ACN