"És el moment d'intensificar el diàleg". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que s'hagi rebaixat la tensió a Gràcia després dels aldarulls dels darrers dies. En declaracions a BTV, quan tot just ha fet una setmana del desallotjament, ha subratllat la capacitat de les parts implicades per fer "un esforç de contenció" tot i els altercats del passat diumenge. La calma de les darreres hores ha fet que l'alcaldessa vegi "motius per pensar que es poden trobar solucions constructives" al conflicte entre les entitats veïnals, el col·lectiu de Banc Expropiat i el propietari de l'antiga oficina bancària. De moment, ha optat per no concretar cap possible mesura per prudència.

D'altra banda, Colau ha defensat el dret del regidor de la CUP Josep Garganté a manifestar-se i a denunciar si ha sofert alguna agressió. Tot després que el regidor cupaire denunciés a través de Twitter que havia rebut un cop de porra per part d'un mosso d'esquadra durant la manifestació a favor de la recuperació de l'espai del Banc Expropiat.

Sobre l'actuació dels Mossos, l'alcaldessa ha tornat a insistir a demanar proporcionalitat als cossos de seguretat sota la premissa que ella trasllada les demandes veïnals. D'aquesta manera, Colau ha tancat la polèmica iniciada pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ahir la va acusar de generar "desconfiança". També ha aprofitat per dedicar unes paraules a l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, de qui ha criticat que pagués el lloguer del local ocupat, ja que és "una irregularitat" i perquè "no es va fer per resoldre la situació".