1. Trobada de Balmón i Corominas

Quatre mesos després de les municipals, continuen bastint-se les entitats supramunicipals. Aquest dijous al migdia, els dos homes forts de la sociovergència municipal, l'enginyer en cap de la sala de màquines territorial del PSC i alcalde de Cornellà Antoni Balmón s'ha reunit amb el seu homòleg a CDC, Lluís Corominas. La trobada, discretíssima, s'ha celebrat al Parlament. L'ordre del dia: enllestir el sottogoverno de l'Àrea Metropolitana, consells comarcals, diputacions i entitats de l'òrbita municipal de Barcelona.

2. Dues dones d'UGT al Govern?

Neus Munté, l'actual vicepresidenta i consellera de Benestar Social, amb carnet d'UGT, podria no ser l'única sindicalista d'un virtual Govern. Segons les primeres càbales, Dolors Bassa, candidata de JxSí per Girona, també podria formar part del Consell Executiu amb responsabilitats d'Ocupació.

3. MES: Independència sí, DUI no

MES, el Moviment d'Esquerres integrat a Junts pel Sí, descarta la DUI. El consell polític de la formació, que acull els socialistes sobiranistes, ha aprovat una resolució en què valora el resultat del 27S com un aval al procés cap a la independència però no pas com una clau cap a "decisions unilaterals". "El mandat democràtic és clar i del tot suficient per seguir avançant en la via de la independència, tot i que també és evident que ara mateix no es poden prendre decisions unilaterals definitives”, sentencia el document.

4. ERC renya CDC per la CUP

"Has fet tu la bèstia, doma-la tu!" Aquesta és una de les expressions que proferia un destacat dirigent d'ERC a un altre de CDC en referència a la CUP en una reunió la setmana passada. La tesi del republicà es basava en la utilització que segons el seu parer havia fet CDC de la CUP per collar ERC abans del pacte per concòrrer junts el 27S. "Han fet créixer l'esquerra anticapitalista i independentista i ara s'adonen que tenen massa força", recriminava el dirigent d'ERC.

5. A Cuba hi falta gent

Cuba canvia d'aires polítics i els empresaris catalans també volen aprofitar el desglaç. Una prova més de la famosa externacionalització de l'economia catalana. Així, la Cambra de Comerç de Barcelona organitza una missió comercial a Cuba.

6. Catradio cerca director

Des de la crisi de CDC amb UDC que Catalunya Ràdio no té director. Fèlix Riera, militant d'Unió, va deixar el càrrec, i la CCMA va recollint perfils per buscar substituts. De moment, hi ha tres noms sobre la taula que des de la presidència s'haurien sondejat.

7. Els antifeixistes es manifestaran

La tradició, un any més, es compleix. Els antifeixistes també es concentraran a Barcelona el 12-O. Amb el lema "Res a Celebrar", el punt de trobada serà la cantonada entre Gran Via i Rocafort.

8. Acusen SCC de boicotejar la Hispanitat

Las Voces del Pueblo, mitjà de difusió de l'espanyolisme ultra, acusa Societat Civil Catalana de posar traves per tal que la Festa del 12-O sigui un "fracàs". Les entitats convocants creuen que SCC s'ha volgut diferenciar dels convocants com Som a Temps o Convivencia Cívica Catalana, quan fins ara els havia fet costat. Tècnicament, SCC no només ha canviat el lloc de celebració (ara al Poliorama i no a la plaça de Catalunya) sinó també de dia: ha passat del 12 al 18 d'octubre.

10. L'ambaixada d'Espanya a Dublín honora l'Armada Invencible

11. Qui és el convergent que escolta els socialistes?

Aquest dijous, un autèntic tòtem del PSC com és l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha pronunciat una conferència a la Cambra de Barcelona. Entre el públic, tot el politburó del PSC, amb Miquel Iceta i altres històrics de l'aparell com Isaías Taboas (àlies Panxo), mà dreta del president José Montilla. I en una de les primeres taules hi havia un convergent: l'exalcalde de sant Cugat i exsuccessor d'Artur Mas, Lluís Recoder.

lluisrecoder

Postres de músic

L'amor i la política, en un llibre. /// L'economista Gonzalo Bernardos s'ha discutit amb el conseller Felip Puig al programa El Món a RAC1. Puig, per treure ferro a la discussió, ha confessat que abans amb Bernardos hi esmorzava cada dos mesos. "Ara ja no ho fem", ha dit Puig. I Bernardos li ha replicat amb un to desolat: "És que ja no em truques!".