L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no descarta ara repetir com a candidat del PSC a l’alcaldia el 2019, tot i que en diverses ocasions havia manifestat que aquest seria el seu tercer i últim mandat. “Acabaré aquest mandat i després de parlar-ne amb el partit i amb més gent i de veure el balanç del que s’ha fet i del que falta, decidirem”, ha assegurat en una entrevista a l’ACN.

Els motius del seu canvi de discurs són, segons ha admès, que “havia dit que aquest mandat era l’últim, però molts companys m’han demanat que no ho digui i ho valoraré quan toqui”. “No tanco la porta a continuar”, ha sentenciat.

A les portes d’un any 2017 “prodigiós”, segons l’alcalde, per la celebració dels Jocs Mediterranis i la culminació de diversos projectes de ciutat, Ballesteros ha fet un balanç molt satisfactori del pacte de govern signat al febrer amb PP i Unió. “No hem tingut grans friccions ni descoordinacions, així que la meva valoració és d’un notable molt alt”, ha afirmat.

Estabilitat necessària

Per a Ballesteros, l’acord polític ha donat “l’estabilitat necessària” a la ciutat i ha permès desenvolupar un programa de govern que prioritza l’atenció social, l’educativa i el treball d’activitat econòmica i de promoció ocupacional. El batlle tarragoní ha destacat els bons resultats d’aquests gairebé set mesos d’entesa, malgrat que “l’equip de treball és bastant jove i no teníem experiència treballant conjuntament”. 

L'alcalde de Tarragona ha manifestat que l’any vinent s’assoliran fites molt rellevants per a la ciutat. “Serà l’any del CRT, del Ferrari Land, l’any que el Cirque du Soleil podria anunciar la seva ubicació definitiva a Port Aventura, el de la inauguració del Mercat Central, l’any que segurament veurem l’Ikea en marxa i l’any dels Jocs Mediterranis”.

L’alcalde ha opinat que, amb la nova passera que connectarà la Rambla amb el mar i amb la remodelació del passeig marítim de la platja del Miracle, “serà un any prodigiós per a Tarragona i per al seu territori”.