Segons ha pogut saber El Nacional, l'alcalde de Girona, Albert Ballestaestà a un pas d'abandonar el càrrec. Preguntat per aquesta notícia al programa radiofònic, el Món a Rac 1, el diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés Francesc Homs ha deixat entreveure que així podria ser. Homs no ha volgut avançar res perquè diu que li agradaria “que es pogués expressar ell”, però sí que ha assegurat que li "consta que hi haurà una convocatòria de premsa aquest matí on es donaran explicacions sobre les decisions que s'han anat tramant aquests darrers”. Unes decisions, que segons el mateix Homs, “donaran estabilitat al govern de Girona".

El diputat de Democràcia i Llibertat ha volgut, però, defensar Ballesta. "Personalment el conec poc, però en tinc bones referències", i ha volgut afegir: "És una excel·lent persona". Homs no ha volgut entrar a valorar la decisió de nomenar-lo com a alcalde de la ciutat, quan anava de número 19 a la llista de les passades eleccions municipals, i ha dit que si així es va decidir a Girona, serà per algun motiu.

Ballesta va ser nomenat el passat 22 de gener per encapçalar l'alcaldia que havia deixat vacant Puigdemont en assumir la presidència de la Generalitat, i segons ha pogut saber aquest diari, tots dos haurien acordat formalitzar la dimissió en les pròximes hores.

Ara assumirà el govern de la ciutat Marta Madrenas, actualment segona tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'urbanisme, que durant el relleu de Puigdemont ja s'havia apuntat com un dels noms amb més possibilitats per encapçalar el consistori. L’acord per al canvi a l’alcaldia també preveu que Demòcrates de Catalunya, socis de Convergència, assumeixin una vicealcaldia i la regidoria d’Urbanisme.