Una terrassa, llums de festa major, cerveses, música, calor... Podria semblar un anunci a la costa del Mediterrani, però no. La Seu Vella treu el cap darrere d’aquest escenari, on el PSC ha decidit celebrar la seva festa final de campanya del PSC.

El partit ha escollit la Llotja de Lleida, a la capital del Segrià, per tancar la seva ruta de dues setmanes que pràcticament no havia sortit de l’àrea metropolitana, excepte per visitar una tarda Tarragona. El PSC ha travessat mitja Catalunya en un intent, en el darrer moment de la campanya, de salvar l’escó que perilla en aquesta circumscripció.

En un principi, era Pedro Sánchez qui hauria d’haver estat a la ciutat el passat dissabte. Després de la cancel·lació del líder, Lleida ha rebut un recompensa i ha acollit aquesta nit els balls més famosos de la política catalana de la mà de Miquel Iceta i tot l’equip de campanya.

Uns minuts abans, sota l’amenaça constant de tempesta i després de la caiguda d’algun foco, els socialistes havien fet els últims discursos electorals abans del 26-J.

La candidata Meritxell Batet ha demanat al vot al PSC perquè “la veu de Catalunya arribi al govern espanyol” i no es quedi només al Congrés. En aquest sentit, ha apel·lat al vot útil per aconseguir un govern socialista, l’únic que “ho canvia tot per Catalunya”. Alhora, ha restat importància a que “altres forces treguin més o menys escons al Congrés”, en una referència indirecta al partits independentistes, ja que això “no canvia res per Catalunya”.

Un diputat en joc

El secretari general, Miquel Iceta, ha criticat la “indecència” del govern del PP “capaç d’utilitzar els mecanismes d’Estat per perseguir altres forces polítiques”, recordant les polèmiques filtracions. Així, el ministre Jorge Fernández és, per Iceta, una raó més per votar els socialistes.

Ha animat als lleidatans a apostar pel PSC per evitar que hi hagi un diputat del PP, el principal partit amb qui es barallen per l’escó, que “doni suport a una política antidemocràtica”.

L’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha demanat el vot per la número u de la llista a Lleida “perquè ningú coneix com ella” les característiques dels principals sectors de la seva economia com l’agricultura o la ramaderia. “Els terres de Lleida només funcionen quan això va bé” ha sentenciat.