La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha convocat un gran acte econòmic amb empresaris per a la setmana que ve, per mirar d'esmorteir l'impacte econòmic del confinament a la regió, i s'ha oblidat d'avisar l'home que porta la cartera d'Economia en el seu Govern, Manuel Giménez, que curiosament és de Ciutadans, segons ha informat El País.

El partit d'Inés Arrimadas s'ha assabentat per la premsa de les intencions de Díaz Ayuso i de l'absència del conseller d'Economia. És la tercera vegada en menys de set dies que Ciutadans pateix una plantada per part dels populars, en una relació que està en plena crisi.

Tot això passa quan ahir divendres el conseller de Polítiques Socials, Igualtat i Natalitat de la Comunitat, Alberto Reyero (també de Cs), va presentar la dimissió per carta a la presidenta madrilenya.

A la carta, Reyero apel·lava a la "unitat de les institucions com el camí més encertat per vèncer el virus", en una crítica directa a la política d'Ayuso i en un moment que Cs pretén negociar els pressupostos amb el govern de Pedro Sánchez. El conseller assenyala que la decisió ha estat "meditada" perquè veu necessari "tancar una etapa, fer un pas al costat" i tornar a les funcions a l'Assemblea de Madrid "des d'on seguiré defensant els drets de les persones més vulnerables".