Ball de bastons entre el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, a les xarxes socials aquest dimecres. Tot ha començat amb Asens responent unes declaracions als mitjans de Rufián fetes avui mateix en què preguntava als de Pablo Iglesias "per què és necessari que tu (Podemos) entris a un govern, o que el cost que tu entris a un ministeri sigui tornar a votar?".

Asens ha contestat aquestes preguntes via Twitter. "Sorprèn veure Gabriel Rufiàn defensar la posició de PRISA i la CEOE. Però ja que pregunta per què és necessari estar al Consell de Ministres, aquí va una raó: és la garantia que Catalunya sigui escoltada allà i que el PSOE no torni a pactar amb els del 155 permanent", ha respost el portaveu d'En Comú Podem.

Rufián ha volgut respondre aquesta piulada immediatament acusant Asens de "teatralitat" i ha recordat que la postura dels republicans "és clara": "No hi ha Ministeri que valgui tant com per donar-li una segona oportunitat a la dreta el 10 de novembre. Us agradi més o menys". "I no et preocupis que amb 15 diputats per aquí se'ns escolta bé", ha afegit.

Asens encara ha tornat a respondre el republicà recordant-li que "Vox està al Congrés gràcies a que ens vau portar a eleccions". A més, Asens ha afegit que "si les forces catalanes pressionem, vosaltres des de l'oposició i nosaltres des del Govern, farem molt més". Per últim ha instat ERC a "no fer de portaveu del PSOE".

Finalment, Rufián ha volgut no seguir discutint i ha conclòs la conversa amb un "Vinga d'acord, Jaume".