La polèmica està servida entre Emiliano García-Page i Pablo Echenique. El president de Castella-la Manxa, García-Page, ha afirmat que Podemos és "un cavall de Troia al govern espanyol". En una entrevista aquest diumenge a El Confidencial, el president de Castella-La Manxa ha afirmat que Podemos s'ha convençut que el PSOE no trencarà el govern, "perquè la prioritat és acabar la legislatura" i exercir a partir del mes de juliol la presidència rotatòria de la UE, el que provoca que Podemos "es plantegi actuar com a cavall de Troia" en l'executiu espanyol. 

La resposta d'Echenique no s'ha fet esperar i a través del seu compte de Twitter ha afirmat que García-Page "és un cavall de Troia del PP dins del PSOE i ho sabem tots". El portaveu d'Unidas Podemos ha assegurat que "aquest argumentari s'ho han passat de Gènova 13". Echenique va un pas més enllà i acusa el líder castellanomanxec d'intentar "carregar-se Pedro Sánchez des de 2017" i d'haver estret fort per "rebentar al PSOE i fer president a M. Rajoy", a més ha advertit que "diu les mateixes coses que Feijóo". 

Crítiques a Podemos

En la seva entrevista, García-Page ha afirmat que el soci del PSOE "governa per al seu nínxol electoral" i això produeix una contradicció enorme. "Hem arribat a un punt en el qual la política espanyola l'única cosa que espera és que arribin les eleccions", ha afegit. Aquesta no és l'única crítica que el socialista fa cap a la formació lila de la qual ha indicat que "hi ha persones que consideren que si un és de Podemos, ja és d'esquerres faci el que faci", tot i que ha recordat que en els seus inicis van començar dient que l'esquerra i la dreta no existien, "només els de dalt i els de baix, la casta". Amb tot, els acusa que ara "s'ha convertit en casta ha fet un replantejament de l'eix esquerra-dreta". Sobre aquest tema, assegura que en el PSOE continua havent-hi "vocació majoritària en les intencions", però matisa que "hi ha moments en els quals un aprecia resignació davant la falta de majoria". En aquest sentit, lamenta que en moltes ocasions "s'imposa molt el tactisme sobre el fons".

Negociació per la llei del 'només sí és sí'

L'ambient entre PSOE i Podemos no està passant pel seu millor moment després de la crisi provocada per la llei del 'només sí és sí'. El portaveu d'Unidas Podemos ha assegurat que "lamentablement i incomprensiblement" el PSOE no vol asseure's a negociar la reforma de la llei del 'només sí que és sí', i ha recalcat que la seva formació ho continuarà intentant perquè la solució ha d'arribar mitjançant el diàleg. Echenique ha defensat que Podemos està treballant amb "discreció", ja que no desitgen una "guerra pública de propostes". "Nosaltres volem que en el moment que el Ministeri d'Igualtat present una proposta sigui la proposta de l'acord. I volem això per evitar que anem a un Ple en el Congrés, on el PSOE pugui aprovar el tràmit d'una llei amb els vots de PP i Vox, que torna al Codi Penal de la manada", ha assegurat. En aquest sentit, ha insistit que des de Podemos no busquen visibilitat. "Si fos així faríem públiques un munt de propostes o seríem nosaltres els que ficaríem una llei unilateral en el Congrés. Però això no ho hem fet nosaltres, ha estat el PSOE", ha subratllat.