La commemoració dels dos anys del ple del Parlament que va aprovar la llei del referèndum i les de desconnexió ha provocat un ball de bastons entre exdiputats de Catalunya sí que es Pot. Els exdiputats Lluís Rabell i Joan Coscubiela, que defensen posicions unionistes, han criticat frontalment aquella jornada, com també van fer el PSC, el PP i Cs. 

"Aquell dia, un dirigent d'esquerres [Joan Coscubiela] va defensar els drets democràtics de la ciutadania enfront dels qui us arrenglereu rere la dreta nacionalista i carlina. Ningú de vosaltres gosaria defensar, com a projecte democràtic, la República populista votada el 7-S", ha deixat anar Rabell. 

Rabell ho ha fet replicant un tuit de l'exdirigent dels comuns José Téllez, on precisament critica Coscubiela i el sector unionista, i l'acusa d'esberlar el projecte. "Avui fa 2 anys que un líder de ICV va ser ovacionat a rabiar per la bancada de l'extrema dreta del Parlament de Catalunya, rebentant a trossos així la seva coalició d'esquerres. No oblidem", ha indicat.

L'exdiputat David Companyon també ha acusat els unionistes d'haver trencat els acords de grup. "A mi la vergonya encara em dura i vaig tenir la desgràcia de viure-ho... encara recordo com vau trencar l'acord intern al grup, a la fi hauries de preguntar-te, com el vell Bebel, què he dit, estúpid de mi, perquè m'aplaudeixi la dreta?", ha engaltat.

 Coscubiela ha fet un altre tuit agraïnt a Rabell que li donés suport aquell dia i també a una denominada "Patrulla nipona", mentre adjuntava el discurs que efectivament va ser aplaudit pels partits unionistes. 

L'aleshores dirigent de Podem Albano Dante Fachin ha optat per fer un fil amb les actes del que va succeir en aquell ple, que va ser l'inici del trencament de Catalunya sí que es pot.